4. nap

 2011.02.03. 17:36

A reggel sokkal jobban indult mint az átlag mert végre 8:30-kor keltünk:D

Amíg Balázs elment az intenzív spanyol nyelvtanfolyamra addig mi felkerestük az ingatlanközvetítő irodát. Bementünk, majd kissé meglepődtünk amikor a csaj közölte hogy nem beszél angolul, de elővett egy Iphone 4-t és a Google fordító segítségével elmagyarázta hogy menjünk vissza 1 óra múlva délre. Hasznos dolog, csak beírta spanyolul mi meg angolul és minden ment mint a karikacsapás:P Visszamentünk a szállodába fél órára majd szerencsére hallgattam bátyámra és visszamentünk az irodába:) Sikerült rengeteg mindent megbeszélni a csajjal, ki is írta egy lapra a ház paramétereit is angolul: 4 hálószoba, 2 fürdőszoba, teljesen felszerelt, és előny hogy az ár(500€) tartalmazza a közös költséget és a vizet is:) Elmondta még azt is hogy a ház tulaja egy nő aki tud angolul(végre vki:D), de sajnos nem tudjuk csütörtöknél előbb megnézni a lakást mivel elutazott vhova. Telefonált közben a nőnek aki megkérdezte hányan mennék(hány lány hány fiú) + hogy hány évesek vagyunk.

Ezután elmentünk vásárolni vízipipát(csak 25€ volt:P:D) + beugrottunk az El jamón-ba(vmi szupermarket féle) venni alufóliát meg pillanatragasztót a bőröndöm megjavításához:DD. Az alufóliát könyebben sikerült elmagyarázni a takarítómanusnak, de a pillanatragasztóval már bajban voltunk xD Mondtam neki hogy glúú erre csak nézett mint Rozi a moziban, kb 6y ismételtem el de semmi reakció:D Aztán egyszercsak feltűnt az egyik kolléganője aki szintúgy nemtudott angolul de felajánlotta hogy felhívja egy ismerősát aki tud angolul picit. Aztán hirtelen odaadta a telefont hogy beszéljek az ismerősével aki csak spanyolul volt hajlandó megszólalnixD mondtam 2x hogy glúú de semmi:D Végül odahívtam a takarítómanust a ragasztószalaghoz: "something like that just liquid" ezt se értette:DD Aztán kapcsolt és kérdezte: glúúúee, mondom yes és megmutatta hol van xDxD. Ennyi logikája ne legyen egy embernek...:D:D

Visszamentünk a szállodába ahol laptop és Google fordító segítségével megkérdeztük a recepcióst, hogy lehet-e használni a vízipipát a szobában nyitott ablaknál + hogy maradhatnánk-e még1 éjszakát a hotelban. Mondta hogy igen, nem probléma:) A szobába felérve elmondtuk a Balázsnak hogy mit sikerült intézni eddig majd megbeszéltük hogy visszamegyünk 5-re az irodába kérni egy szerződésmintát, hogy letudjuk vkivel fordíttatni angolra. Nem csak aláírni akartunk vmit, tudni is akartuk hogy mi van benne:) Az irodában következett a szokásos Google fordítós Iphone 4-es kommunikáció. Rákérdeztünk a meleg vízre is hogy mindig van-e, mert hallottuk Ricsiéktől hogy náluk nincs, erre elkezdett nevetni a csaj és mondta hogy mindig van:D A szerződést is megbeszéltük, 2 példányt írunk alá: egy spanyolt a tulajnak és 1 angolt nekünk:) Megbeszéltük még azt is hogy ráérünk pénteken visszajelezni hogy tetszik-e a szállás.

Holnap ERASMUS party Mombassa-ban, majd gondolok rátok:D

A bejegyzés trackback címe:

https://huelvaikalandjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr352636338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása